Binnenkort te zien Productie “MADONNA’S MAN”

Tekstschrijfster Daphne de Bruin schetst een hedendaags, menselijk familiedrama dat zijn weerga niet kent.
Een gewone vrouw (Maria) en een gewone man (Josef) die samen huisje, boompje, beestje en kinderen willen, totdat daar God om de hoek komt kijken.
Een bijzondere driehoeksverhouding ontstaat waaruit een kind wordt geboren, Jezus, de vrucht van haar schoot……de rest is geschiedenis.
Rakend en ontroerend voltrekt zich een familiedrama. Filering tot op het bot, hard, pijnlijk maar bovenal vol humor!
Een voorproefje zien? Bekijk de trailer……

Data: 18, 19, 24, 25 april
Tijd: 20.15 uur

Regie: Jessica van Strien
Spelers: Lisbet Bekkers, Antoinette Donkers, Yvonne Hoekx, Wim Verhoeven, Leon Verhoeven, Pierre Wolfs
Techniek: Marijn Bekkers
Fotografie: Joan Delisse

 

Speellocatie: De Eendracht Gemert
Reserveren: Website De Eendracht

Reserveer hier

 

 

 

Informatie over Regisseur: Jessica van Strien

Theater dat gaat over jij en ik, nu, aards; de mens ontdekken achter het icoon… dat is wat mij op dit moment inspireert binnen het werken met 6 spelers van Tejatergroep Gemert. Ik ben Jessica van Strien en ik maak voor jullie het stuk Madonna’s Man van Daphne de Bruijn. Het is een stuk wat mij vanaf mijn tijd aan de academie voor Theater al erg aantrok. We zien hierin onze welbekende iconen Maria, Jozef, Jezus en natuurlijk God worstelen met hun bestaan.  Vroeger, als klein kind in de kerkbanken, vroeg ik mij al af hoe zij er toen uit gezien zouden hebben.  Hoe zou Jozef zich gevoeld hebben toen Maria niet van hem zwanger bleek te zijn?  En onbevlekt ontvangen? Hoe zou dat dan gegaan zijn?  En Jezus? Of God? Wat voor types zouden dat zijn?  Als kind zag ik God voor me als een eekhoorn, kan dat dan ook?  Mooie vragen ter inspiratie van een bijzonder stuk.

Ik ben als theatermaker iemand die met vele dingen bezig is. Zo werk ik op een middelbare school in Veldhoven als dramadocent en regisseer ik daar ook een voorstelling met leerlingen. Dit doe ik samen met een collega muziek. Het wordt dus een voorstelling waarin muziek en theater in elkaar overvloeien. Daarnaast werk ik regelmatig voor het Zuidelijk Toneel in Tilburg waar ik educatieve projecten mee opzet en uitvoer. Dit doe ik op projectbasis.

Binnen Gemert werk ik inmiddels al een aantal jaren. Ik ben begonnen met kindertheater Kakelbont wat overging naar Kunstlokaal. Daarna heb ik bij Jeugdtheater Carrousel drie voorstellingen gemaakt. En nu dus bij de Tejatergroep, weer een hele mooie nieuwe uitdaging!  Naast dit alles heb ik met mijn partner een gezin met drie heerlijke kinderen en vind het erg leuk om zelf op allerlei vlak creatief bezig te zijn.

Ik hoop jullie allemaal graag te zien bij de voorstelling Madonna’s Man. En ik hoop dat jullie dan, net als ik, geraakt zijn door dit stukje mens te zien wat achter het icoon zou kunnen zitten.

Jessica van Strien.